Kinokulma
Danny
1h 45min
8,00 €
 
Danny
 

Danny -elokuva on huikea tarina Pepe Willbergin sanoin ”kansainvälisestä seikkailijasta”, joka toi 60-luvulla eurooppalaisten esikuviensa mukaisen show’n keskelle Suomen tanssilavakulttuurin murrosta. Tämä pioneerityö ei tapahtunut kivuttomasti aikakaudella, jolloin tango oli valtakulttuuria ja maaseudun infrastruktuuri vielä rakenteilla. Dannyn edustama uusi rock-pop -tyyli aiheutti konfliktin valtakulttuurin ja nuorison ihannoiman uuden suuntauksen välille. Myös kohtuuttoman suuri show-koneisto aiheutti ongelmia. Jopa kokonaisia kyliä pimeni Danny-show’n liian suuren virrankulutuksen takia.

Vaikeuksista huolimatta artistin kyky hakea ympärilleen parhaimmat osaajat, karismaattinen esiintyminen ja Suomen suurin levymyynti nostivat Ilkka ”Danny” Lipsasen yhdeksi Suomen menestyneimmistä ja ihailluimmista artisteista. Nämä saavutukset veivät hänet myös kansainvälisille areenoille mm. Cannesiin, Brasiliaan ja Kiinaan.

Elokuva tarkastelee päähenkilön elämässään tekemiä valintoja sekä nykyisyyden että keskeisten elämänvaiheiden kautta. Kulissien takaa löytyy Dannyn arkisempi puoli. Elokuvassa on komiikkaa ja kyyneleitä, kuten elämässä.

Dannyn ura ja muu elämä on tallentunut häkellyttävän pikkutarkasti Lipsasen laajaan arkistoon, joka sisältää filmejä, videoita, lehtileikkeitä, valokuvia ja esiintymisrekvisiittaa. Elokuvassa seurataan kahden vuoden ajan Lipsasen elämää sekä keikoilla että lomalla ja kotioloissa. Arkistomateriaalia käytetään tuomaan eletty elämä iholle. Katsoja pääsee tekemään oivalluksia elämän iloista ja suruista.

Haastateltavissa keskeiseen osaan on nostettu aikalaistodistajat, joiden kertomuksien ristiriitaiset näkökulmat tuovat elokuvaan kiinnostavuutta ja särmää.

 
 

Ei esityksiä valittuna päivänä

 
|
&nsbp;

Tulossa

Maksuvälineet

 
 
Sijainti: Kinokulma / Arkisto /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com