Kinokulma
Pekka Puupää
1h 37min
8,00 €
 
Pekka Puupää
 

Ennen elokuvaa nähdään kaksi dokumenttia

KONELAN PÄIVÄ  (Suomi-Filmi 1965,  13'52'')

Konelan päivä kertoo neuvostoautojen liikkeiden arkisesta päivästä, mihin sisältyy mm. presidentti Kekkosen vierailu, uusien autojen maahantuontia, Elokuva täynnä nostalgisia 60-luvun Volgia ja Moskvitsheja.

VETÄVÄÄ VOIMAA (Suomi-Filmi 1955; mv; 12 min)
Opetusdokumentti bensiiniauton toiminnasta pakkasella.

 

Pekka Puupää (Suomen filmiteollisuus 1953, mv, 71 min)

Juoni:

Rouva Justiina Puupää lähtee sukuloimaan ja jättää miehensä Pekka Puupään kotimieheksi Helsinkiin. Pekka ja hänen kaverinsa Pätkä ryhtyvät heti hautomaan rahantekosuunnitelmia. Justiina ei ole jättänyt Pekalle yhtään rahaa vaan tehnyt etukäteen valtavat ruokaostokset, mutta Pekka ja Pätkä myyvät ruoat ovelta ovelle. Rahoilla he laittavat lehteen ilmoituksen "Pekka Puupään lastentarhasta".

Samaan aikaan pikkurikollinen Petteri varastaa miljonäärin vauvan. Hän pakenee paikalta taksilla, jonka kuljettaja Erkki Saarikivi on tietämätön asiakkaansa rikollisista puuhista. Nähdessään poliiseja Petteri pakenee kerrostaloon ja piilottaa vauvan Puupäiden asuntoon. Saarikivi seuraa perässä, koska Petteri ei maksanut matkaansa, mutta Petteri kolkkaa taksikuskin ja piilottaa hänet viereiseen asuntoon. Kun Pekka ja Pätkä tulevat kotiin ja löytävät vauvan, he kuvittelevat lastentarhansa saaneen ensimmäisen asiakkaan. Heidän naapurinsa neiti Ritva Ranta puolestaan kauhistuu löytäessään eteisestään tajuttoman Saarikiven, mutta kaksikko päätyy lopulta treffeille.

Pekan ja Pätkän lastenhoitometodit ovat omaperäisiä: he keinuttavat vauvaa kattolampussa ja syöttävät sille läskisoosia. Neiti Ranta kauhistuu nähdessään tämän ja opettaa reipasotteisesti Puupäille oikeaa lastenhoitoa. "Pekka Puupään lastentarha" ei kuitenkaan vedä asiakkaita, joten Pekka ja Pätkä kehittävät uuden rahanhankintakeinon, osallistumisen otteluun nyrkkeilijä Hermanni Ronskia vastaan. Erehdyksen takia otteluun joutuu Pekan sijasta Pätkä. Pätkä on alakynnessä, kunnes Ronski juo siemauksen hänen kamferipullostaan – joka Puupäiden lääkekaapin sekasortoisen tilan vuoksi sisältää unilääkettä – ja nukahtaa kesken ottelun. Lapsi on jätetty ulos vaunuihin nukkumaan, ja ohikulkeva Petteri varastaa sen jälleen, mutta jää pian kiinni. Lopuksi kiitollinen miljonääri antaa Pekalle ja Pätkälle lapsensa hoitamisesta muhkean palkkion

 
 

Ei esityksiä valittuna päivänä

Konepäiväalennus
 

Weteraanikonepäivien lipulla 2€ alennus

|
&nsbp;

Tulossa

Maksuvälineet

 
 
Sijainti: Kinokulma / Arkisto /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com