Kinokulma
R&A-kiertue: Miss Impossible-hankalan...
1h 30min
8,00 €
 
Jamais contente
 

Helsingin Rakkautta ja Anarkiaa 2016 - festivaalien kiertue

Aika ruma, mitätön ja rasittava syntymästä saakka. Tällainen on Aurore, ainakin väsyneiden vanhempien, turhautuneen opettajan ja parhaan ystävän mielestä. Ennen kaikkea määreet ovat totta tytölle itselleen.

13-vuotias Aurore on toistamiseen seitsemännellä luokalla, vihaisena ja turhautuneena. Hänen vanhempiaan väsyttää, kotona huomion varastavat täydellinen pikkusisko sekä isosiskon rakkauselämä, ja välit parhaaseen ystävään ovat koetuksella. Kaiken vääryyden lomassa Aurorelle avautuu mahdollisuus laulaa bändissä. Käänne on merkittävä, sillä sen vaikutuksesta jopa äidinkielen tunnit saavat uusia merkityksiä.

Auroren teiniangsti ja teini-ikäisen elämän käänteet – kotoa karkaaminen, kännit ja suudelmat – eivät saa Emilie Deleuzen hyväntuulisessa nuoruuden kuvauksessa dramaattisia mittasuhteita, vaan niitä katsotaan huumorilla ja lämmöllä. Auroren valoisat hetket kumpuavat salamyhkäisesti huonoista kokemuksista. Samalla tavalla löytyy Auroren elämässä myös lahjakkuus: vahingossa, silloin kun sen olemassaolon suhteen on jo luovutettu.

Miss Impossible palkittiin Euroopan elokuva-akatemian nuoren yleisön valintana vuonna 2016, ja se pohjautuu lasten- ja nuortenkirjailija Marie Desplechin kolmiosaisen bestseller-romaanisarjan Le journal d’Aurore ensimmäiseen osaan.

Suvi Annola

 
 

Ei esityksiä valittuna päivänä

 
|
&nsbp;

Tulossa

Maksuvälineet

 
 
Sijainti: Kinokulma / Arkisto /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com