Kinokulma
Kinokulman Event Cinema

Kinokulman Event Cinema

Syksy 2018

JONAS KAUFMANN: UNDER THE STARS

HUOM! esityspäivä Kinokulmassa perjantai 31.8 ei torstai 30.8

Tämän hetken suurimpiin tenoreihin lukeutuva Jonas Kaufmann on lumonnut kansaa kaikkialla maailmassa samettisella äänellään. Kesän huippukohtana esitetään ulkoilmakonsertti Under the stars, joka on taltioitu Berliinin Waldbühnen amfiteatterissa. Tähtitenori laulaa kuuluisia aarioita ja ajattomia italialaisia kappaleita menestysalbumiltaan Dolce vita. Luvassa on taianomainen ilta mitä kauneinta musiikkia, tähtien alla.

140 minuuttia, sisältäen väliajan


 

Teatro alla Scala, Milano: RYÖSTÖ SERALJISTA

tiistaina 16.10.2018 kello 18:30

Giorgio Streheler käytti siluetteja Mozartille ensi kertaa Salzburgin festivaaleilla vuonna 1965, ja La Scala otti ne käyttöönsä 1972. Tuolloin kapelimestarina toimi Zubin Mehta. 20 vuotta suuren ohjaajan kuoleman jälkeen siluettitaide saapuu Scalan lavalle saman kapellimestarin johtamana.  Päätähuimaavan Konstanzen roolin laulaa ylistystä 2015 Lucio Sillastaan saanut Lenneke Ruiten, ja Balmonten roolissa nähdään nouseva Mozart-tenori Mauro Peter.

Musiikki Wolfgang Amadeus Mozart

Ohjaus Pierre Audi / Denis Caiozzi

Kapellimestari Zubin Mehta

Teatro alla Scalan kuoro ja orkesteri

Rooleissa Lenneke Ruiten, Sabine Devielhe, Mauro Peter, Maximilian Schmitt,

Tobias Kehrer, Cornelius Obonya

Nauhoitettu 19.6.2017

Laulettu saksaksi, tekstitetty suomeksi

I osa 1 tunti 49 minuuttia – väliaika – II osa 47 minuuttia

Kokonaiskesto 156 minuuttia + väliaika


Semperopern Dresden: ILOINEN LESKI

keskiviikkona 28.11.2018 kello 19:00

Operettien kuningattareksi kutsuttu Iloinen leski (Die Lustige Witwen) sai ensi-iltansa Wienissä vuonna 1905. Sitä esitetään yleensä lyhennettynä versiona, mutta tämä Dresdenin tuotanto sisältää myös tavallisesti poisjätettyjä kohtauksia. Dresdenin Leski on värikäs kunnianosoitus Hollywoodin kultaiselle aikakaudelle.

Musiikki Franz Lehár

Ohjaus Jerome Savary

Kapellimestari Manfred Honeck

Staatsoper Dresdenin kuoro ja orkesteri

Rooleissa Gunther Emmerlich, Lydia Teuscher, Bo Shovhus, Petra-Maria Schnitzer

Laulettu saksaksi, tekstitetty suomeksi

Arvioitu kesto 2 tuntia 23 minuuttia + väliaika


Kevät 2018

Torstaina 4.1.2018 kello 18:00

Opera de Paris: LA CENERENTOLA - TUHKIMO

 

Gioachino Rossini

Opera de Paris / ooppera

laulettu italiaksi, tekstitetty suomeksi

Kesto 
 3 tuntia 10 minuuttia + väliaika 15 min

Liput 20€ / 15€ (sis. väliaikatarjoilun)

Kapellimestari 
Ottavio Dantone

Ohjaus 
Guillaume Gallienne     

Rooleissa 
Juan Jose De Leon, Alessio Arduini, Maurizio Muraro, Chiara Skerath, Isabelle Druet, Teresa Iervolino

Tallennettu 20.6.2017

Synopsis

“Rooman kansa tulee vielä rakastamaan Tuhkimoani…” Näin sanoi Rossini kurjasti epäonnistuneen ensiesityksen jälkeen, vakuuttuneena siitä että hänen kurpitsansa muuttuu vielä kuin taikaiskusta loistaviksi vaunuiksi. Näin lopulta kävikin. Tämä versio tunnetusta sadusta on kuitenkin todellisempi kuin satuversionsa: ei puhuvia hiiriä, ei haltijatarkummia, ja hukatusta lasikengästä on tehty rannerengas, jonka tyttö jättää prinssin löydettäväksi vallan tarkoituksella.


Syksy 2017

Tiistaina 26.9.2017 kello 18:00

Teatro alla Scala: TAIKAHUILU

Wolfgang Amadeus Mozart

Teatro alla Scala, Milano / ooppera

laulettu saksaksi, tekstitetty suomeksi

Kesto 
 2 tuntia 40 minuuttia

Kapellimestari 
Adam Fischer

Ohjaus 
Peter Stein      Lavasteet 


Rooleissa 
Elissa Huber, Fatma Said, Kristin Sveinsdottir, Martin Piskorski, Martin Summer, Sascha Emanuel Kramer, Theresa Zisser, Till Von Orlowsky, Yasmin Oezkan

Synopsis

Salieri sanoi Taikahuilusta: “Teos, jota sopii esittää vain hartaimmissa tilaisuuksissa, suurimmille kuninkaille”. Mozartin viimeiseksi jääneen teoksen suostui tosin esittämään vain rähjäinen pikkuteatteri kaupungin laitamilla. Tarina kertoo Taminon seikkailusta, kun hän Papagenon avustamana lähtee pelastamaan Yön Kuningattaren tytärtä Paminaa, jonka paha velho Sarastro on vanginnut palatsiinsa. Lopulta Tamino löytää Paminansa, Papageno oman höyhenpukuisen rakkaansa ja hyvä voittaa pahan. Mielikuvitusrikas teos on täynnä mieltä kutkuttavia allegorioita ja viittauksia salaseurojen initiaatioriitteihin.


Kevät 2017

 


Event Cinema on melko uusi ja voimakkaasti kasvava esityslaji elokuvateattereissa, joiden esitystekniikan digitalisoituminen on mahdollistanut mitä erilaisimpien sisältöjen tuomisen valkokankaille.  Event Cinema esitykset voivat olla kaikkea muuta kuin tavanomaista elokuvaa.

Event Cinema -tarjonta on laajaa, käsittäen nykyään oopperan lisäksi mm. näytelmäteatteria, balettia, musikaaleja, konsertteja, urheilua tai vaikkapa taidenäyttelyitä.

Esitykset tuotetaan useimmissa tapauksissa erityisesti elokuvateattereita varten, eikä niitä voi sellaisenaan nähdä muualla.  Event Cinema -esitykset ovat usein suoria, satelliitin välityksellä tapahtuvia live-esityksiä tai tuoreita tallenteita. Niille on ominaista että esityksiä on rajoitettu määrä, mutta liput tulevat yleensä myyntiin hyvissä ajoin.

 

Kauden 2016-17 Even Cinemat

 


Opera Australia: TURANDOT (2016)

 

Sunnuntaina 18.9 klo 18:00

Liput: 20e / 18e sisältää väliaikatarjoilun

laulettu italiaksi, tekstitetty suomeksi

Musiikki Giacomo Puccini

Kapellimestari 
Brian Castles-Onion    Ohjaus 
Chen Shi-Zheng      Lavasteet 
Dan Potra

Rooleissa 
Dragana Radakovic, Daria Masiero, Riccardo Massi, Arnold Rawls, Hyeseoung Kwon, Eva Kong, Conal Coad, John Longmuir, Benjamin Rasheed, Luke Gabbedy, David Lewis, Gennadi Dubinsky

Synopsis 

Handa Operan Turandot on tarina rakkaudesta kuoleman varjossa. Sydneyn satamassa, veden päälle rakennetulla lavalla kuvattu teos on täydellistä musiikin ja nautinnon harmoniaa. Kiinalaisen Chen Shi-Zhengin ohjaus on vertaansa vailla. 

Turandot on kuvankaunis prinsessa, joka haastaa kosijansa ratkaisemaan kolme arvoitusta. Väärästä vastauksesta on palkintona kuolema, oikein arvannut saa prinsessan omakseen. Kukaan ei ole koskaan ratkaissut kaikkia. Kaukaisen maan prinssi Calaf rakastuu prinsessaan, ja uhkaa kohtaloa hänen vuokseen. Kukaan ei voi saada häntä pyörtämään päätöstään. Mutta tällä kertaa pelissä ei ole vain prinssin oma elämä, vaan kaikkien joita hän rakastaa.


Matthew Bourne: THE CAR MAN (2015)

 

sunnuntaina 23.10.2016 kello 19:00

Musiikki Georges Bizet / Terry Davies    Koreografia Matthew Bourne

Rooleissa 
Alan Vincent, Zizi Strallen, Kate Lyons, Dominic North, Christopher Trenfield

Synopsis

Maailmankuulun ohjaaja-koreografi Matthew Bournen tanssiryhmä New Adventures tulkitsevat Bizet’n Carmenin aivan uudella tavalla. Espanjalainen tupakkatehdas muuttuu öljynkatkuiseksi autokorjaamoksi 1960-luvun amerikkalaisessa pikkukaupungissa, jonka asukkaiden elämä mullistuu komean muukalaisen saavuttua maisemiin. Kaupunkilaiset ajautuvat himon, ahneuden ja mustasukkaisuuden kierteeseen…

Kesto 118 minuuttia


 

 

 

 
&nsbp;

Tulossa

Maksuvälineet

 
 
Sijainti: Kinokulma / Event Cinema /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com