Kinokulma
Salissa käyttäytyminen

Saliin

Kohtelias katsoja saapuu näytökseen hyvissä ajoin ennen näytöksen ilmoitettua alkamisaikaa. Jos saavut elokuvan aikana, jää penkkirivin reunaan istumaan.
 

Salista

Näytöksen jälkeen yleisö poistuu saleista samaa kautta kuin on tullutkin. Salissa on erilliset hätäpoistumistiet, mutta niitä käytetään vain silloin kun se on yleisön turvallisuuden kannalta välttämätöntä – hätätilanteissa tai pahoissa ruuhkatilanteissa.

Salista poistuminen kesken näytöksen: Jos haluat poistua salista kesken näytöksen esimerkiksi WC-käynnin vuoksi, varmista, että sinulla on lippu mukanasi. Muista toimia hiljaa ja huomioi, että salin ovi ei paukahda. Kun haluat palata saliin, mene samasta ovesta kuin lähdit ja huomioi taas että ovi ei paukahda kiinni ja että palaaminen mahdollisimman vähän häiritsee muita katsojia.
 

Matkapuhelinten ja muiden mobiililaitteiden käyttö

Sulje puhelimet ja mobiililaitteet tai laita ne äänettömälle elokuvan ajaksi. Ota myös värinähälytin pois! Lippunsa lunastaneet ovat tulleet katsomaan elokuvaa, eivät kuuntelemaan uutta soittoääntäsi tai kaverikuntasi kuulumisia. Suurinäyttöisen puhelimen näytön valo on yllättävän voimakas ja se saattaa kiusata takana istuvaa. Tablettitietokoneesta nyt puhumattakaan...

Ei rapistelua

Karkkipussit ja muut naposteltavat on hyvä avata valmiiksi ennen elokuvaa – valot päällä se on jopa huomattavasti helpompaa! 
 

Hiljaisuus

Valojen pimetessä yleisö hiljentyy nauttimaan elokuvasta. Jaa mielipiteesi filmistä vasta sen päätyttyä, ei elokuvan aikana.

Huomioi muut katsojat

Huomioi muut katsojat; elokuvaan saa ja on jopa suotavaa eläytyä, mutta yritä tehdä se muita häiritsemättä - istu rauhallisesti penkillä, älä potki, älä huido muita penkkejä, vaikka elokuva olisikin jännä.

3D-lasit

3D-elokuvien katsomiseen tarkoitettujen lasien käsittely vaatii erityishuolellisuutta. Älä koske lasien linsseihin ja varo pudottamasta laseja. Palauta lasit näytöksestä poistuessasi. Jos lasit eivät tunnu toimivan oikein, kuva on sumea tai oudon värinen, käy heti vaihtamassa lasit– katselunautintoa on turha pilata toivomalla näkymien paranevan itsestään.

Lopputekstit vai ei?

Monet elokuvan ystävät haluavat katsoa koko elokuvan, alkuteksteistä lopputekstien viimeiseen riviin. Jos et halua katsoa lopputekstejä, älä jää muiden eteen seisomaan.

Opasta pienimpiä katsojia

Jos olet näytöksessä lasten kanssa, opasta ja auta heitä elokuvissa käyttäytymiseen. Muistuta heitä myös siitä, ettei jännimpiä kohtia ole pakko katsoa. Kaikilla on oikeus tulla elokuviin viihtymään!

 
&nsbp;

Tulossa

Maksuvälineet

 
 
Sijainti: Kinokulma / Tietoja /

Movie trailers provided by Filmtrailer.com