Siirry sisältöön

Seuraavat näytökset

Kauppias

Kinokulma kinokulma@kinokulma.fi 0405331945 Y-tunnus: 2716116-2 Kauppiaan ehdot

Koirat eivät käytä housuja on kipeä ja karu rakkaustarina Juhan (Pekka Strang) ja Monan (Krista Kosonen) kohtaamisesta BDSM-maailmassa. Visuaalisesti vaikuttava J-P Valkeapään ohjaustyö sisältää suuria tunteita ja yllättävää, mustaa huumoria.

Yksinhuoltajaisä Juha elää kuin unessa, menneisyyden vankina. Kaikki muuttuu, kun hän kohtaa oudon naisen, domina Monan. Monan ja Juhan välille syttyy koukuttava yhteys. Arjen takana heillä on oma maailmansa, jossa valtiatar Mona herättää Juhan tukahdutettuja tunteita henkiin väkivaltaisin ottein. Vaikka tekee kipeää, Juha haluaa yhä enemmän ja pidemmälle. Johtaako vaarallinen matka tuhoon vai valoon?

* * *

Kansainvälisen lehdistön kehuma elokuva on saavuttanut ennenkokematonta festivaalimenestystä maailmalla. Cannesin Director’s Fortnightissa ensi-iltansa saanut Koirat eivät käytä housuja on esitetty myös muun muassa Karlovy Varyn ja Toronton kansainvälisillä elokuvajuhlilla. Lokakuussa elokuva nähdään esimerkiksi Busanin ja Lontoon elokuvafestivaaleilla. Useilla palkinnoilla tunnustusta saanut ja kymmenille festivaaleille levinnyt Koirat eivät käytä housuja on myyty teatterilevitykseen 25 maahan.

* * *

Elokuvan lehdistötilaisuus Helsingissä on torstaina 24.10. 

* Lehdistötilaisuudessa Helsingin keskustassa elokuvanäytöksen jälkeen ovat median haastateltavissa ainakin elokuvan tuottajat Aleksi Bardy ja Helen Vinogradov, ohjaaja-käsikirjoittaja J-P Valkeapää ja näyttelijät Pekka Strang, Krista Kosonen ja Ilona Huhta

* Tarkemmat aikataulu- ja paikkatiedot toimitetaan ilmoittautuneille. Ne ovat myös nähtävissä Filmikamarin pressipassilaisten kalenterissa.

* Ilmoittauduthan ja esitäthän haastattelupyyntösi etukäteen, viimeistään maanantaihin 21.10. mennessä, kiitos.

* Haastattelupyyntöjen yhteydessä mainitsethan myös keitä haluat haastatella ja mahdolliset erityiset haastattelutoiveet (kuten pidempi haastatteluaika, video, tms.) sekä edustamasi median ja matkapuhelinnumerosi.

* Lisätiedot, ilmoittautumiset ja haastattelupyynnöt: sanna.rantanen@sfstudios.fi